FIT4jobs
FIT4jobs.

Durà a terme aquest projecte durant el 2015 a través de les Xarxes de Telecentres d'Andalusia (Guadalinfo), Catalunya (Xarxa Punt TIC), Cabildo de Fuerteventura (Xarxa Llavor) i a Navarra a través de la Fundació Dédalo (Tudela).

Aquest Projecte, recolzat i cofinançat per la Comissió Europea, ve a donar resposta a l'objectiu principal de la "Grand Coalition for digital jobs" de capacitar a joves de la Unió Europea per facilitar la seva inserció al mercat laboral.

L'objectiu és transferir el model de "Formació per a l'Ocupació" que es porta desenvolupant a Irlanda amb gran èxit des de fa 12 anys.

Per a això, la iniciativa irlandesa FIT (Fast Track to IT) lidera un consorci d'entitats de Grècia, Espanya, Portugal, Letònia i Lituània amb el suport en la coordinació de l'Associació Telecentre-Europe perquè cada país participant engegui un pilot de “Formació per a l'Ocupació”.

El projecte inclou les següents tasques i objectius principals, a desenvolupar en tot el territori nacional:

- identificar i seleccionar candidats
- col·laborar amb empreses per especificar els plans d'estudi.
- oferir formació en Tecnologies i habilitats socials segons les necessitats de l'empresa
- facilitar una experiència laboral d'1 o 2 setmanes a l'alumnat del curs
- inserir a joves al mercat laboral

El projecte va començar el passat 29 d'octubre de 2014 i tindrà una durada de 18 mesos. En el transcurs d'aquest temps, els socis es comprometen a involucrar a empreses, organitzar i supervisar la formació en TIC, proporcionar formació en habilitats socials i recolzar als demandants d'ocupació en la seva inserció laboral.