Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

L'app Virtual Energy Advisor guanya la competició Barcelona Smart City App Hack

Publicat el 06/11/2015
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Guanyadors de la Barcelona Smart City App Hack
Guanyadors de la Barcelona Smart City App Hack, per Barcelona Smart City App Hack. 2015. Llicència: Tots els drets reservats

L’aplicació Virtual Energy Advisor ha guanyat la competició Barcelona Smart City App Hack d'enguanya, en ser escollida la Millor Aplicació entre les 10 finalistes que van competir per aquest guardó. L’app funciona com un assessor virtual per millorar l’eficiència energètica i compartir amb la comunitat experiències i trucs per estalviar energia i diners.

El desenvolupadors de l'aplicació han guanyat gràcies a Virtual Energy Advisor un premi de 8.000 euros i una plaça directa per representar Barcelona a la Gran Final Internacional del projecte Smart City App Hack (SCAH), que se celebrarà els dies 17 i 18 en el marc de l’Smart City Expo World Congress. També han guanyat una nominació als Mobile Premier Awards 2016, que es lliuran cada any durant el Mobile World Congress.

Glovo, una aplicació sobre un sistema de missatgers independents, i Sharing Academy, una altra que funciona com un mercat peer-to-peer s'han endut el segoni tercer premi respectivament, que corresponien a les categories “Concepte Més Innovador” i “App més votada pel públic”.  

Durant el certamen s'han presentat més de 120 projectes en les diferents fases del concurs. A la gala de lliurament del premi Barcelona Smart City App Hack van participar les 10 aplicacions finalistes que han superat les diferents etapes d’aquest desafiament, centrat a promoure la millora de Barcelona com a smart city des de la participació ciutadana en cinc grans àrees: Ciutat Col·laborativa, Energia i Sostenibilitat, Mobilitat Urbana, Turisme i cultura i Comerç i Compres. L'esdeveniment, que va tenir lloc al Born Centre Cultural, va comptar amb l'assistència de 200 persones.

Amb la gala de Barcelona es tanquen les finals locals per ciutat i comença la recta final de la primera edició de l’Smart City App Hack, que tindrà lloc els dies 17 i 18 de novembre, en el marc de l’Smart City Expo World Congress. Durant aquests dos dies, les aplicacions guanyadores de cada ciutat (Barcelona, Nova York, San Francisco, Lió, Helsinki, Phoenix i Dubai) competiran a la Gran Final Internacional.

El projecte Smart City App Hack està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i compta amb el patrocini de FIWARE i MasterCard.