Resum Noticia:

Barcelona vol atreure projectes de recerca i desenvolupament d'abast mundial

Descripció:
Aquest dimarts s'ha signat a l'Ajuntament de Barcelona un acord que pot ajudar a fer de la ciutat un referent pel que fa a tecnologia i Societat del Coneixement. Microsoft i el consistori col·laboraran per atreure cap a Barcelona projectes internacionals de recerca i desenvolupament. Aquesta cooperació també vol potenciar accions per evitar la fractura digital i facilitar el desenvolupament dels Centres de Recerca que actualment ja treballen a la ciutat comtal.
 
Rosa García, Presidenta de Microsoft Ibérica ha destacat que "aposta per Barcelona perquè el consistori sap cap a on vol que vagi la ciutat. Microsoft ja fa 18 mesos que té un acord amb el Barcelona Supercomputing Center, un dels centres de recerca més importants del moment amb un equip d'investigadors que dirigeix Mateo Valero, i aquest acord continuarà en els propers anys".
 
El conveni signat amb l'Ajuntament també aposta per potenciar i crear nous programes d'integració per lluitar contra la fractura digital. La Presidenta de Microsoft ha destacat la feina feta amb la Fundació Esplai per fomentar l'alfabetització digital. Per la seva banda l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu ha destacat la voluntat de millorar i renovar en alguns casos les tecnologies de la informació i les comunicacions municipals. Un exemple d'aquesta col·laboració ja s'apliquen en serveis avançats de mobilitat que actualment desenvolupa la Guàrdia Urbana de Barcelona.
 
Barcelona acollirà la setmana del 12 al 16 de novembre el congrés TechEd de Microsoft, una de les trobades de professionals i tècnics del sector de les tecnologies més importants del món. Durant aquells dies 9.000 especialistes en TIC es reuniran a Barcelona.
 
Font: LaMalla.net