Des de l'any 2007 el 15 d'octubre s'ha convertit en un dia assenyalat per als blocaires compromesos amb les causes socials. És el Blog Action Day, dia en què els blocaires realitzen una acció conjunta a nivell internacional. L'objectiu és que a la xarxa es parli aquell dia en concret d'un tema social i es cregui debat al voltant d'aquest.

Blog Action Day 2010
Blog Action Day 2010.

Enguany, els i les blocaires parlaran sobre l'aigua, un recurs imprescindible per viure. L'accés a l'aigua potable i l'escassetat d'aquesta poden ser alguns del temes a tractar, però cada blocaire triarà el seu enfocament i la seva reivindicació.

Blog Action Day 2010: Water from Blog Action Day on Vimeo.

Els i les blocaires que hi vulguin participar hauran de registrar-se a la plana web de la iniciativa i publicar el post el dia 15. A http://blogactionday.change.org recolliran i enllaçaran totes les aportacions.

Si no teniu un bloc però voleu donar suport a aquesta iniciativa, podeu signar una petició adreçada a les Nacions Unides per demanar que continuïn treballant per tal de fer accessible aigua neta i segura a tota la humanitat.

Al Dia d'Acció Blocaire de l'any passat sobre el canvi climàtic van participar més de 13.000 blocs de 152 països diferents.