Taller d'Scratch per a nens
Taller d'Scratch per a nens. Autor: @jeff_c. 2015. Tipus de lletra: Kids' Workshop. Llicència: BY-SA.

Els cursos es realitzen en un entorn virtual i tenen un cost de 35 euros. En aquesta ocasió, la programació es centra en la formació en codi adreçada a menors i la formació a distància als telecentres. En aquest sentit, els cursos que s'ofereixen són:

  • Editar imatges amb Gimp: creació d'imatges, cartells, materials educatius i retoc fotogràfic. El mòdul vol donar a conèixer el programa, les seves aplicacions i utilitats; així com la metodologia per a crear tallers de Gimp en el context de l'Espai TIC.
  • Crear aplicacions amb App Inventor: el mòdul vol donar als i les dinamitzadores els coneixements, estratègies i recursos suficients per a organitzar tallers i dinàmiques de desenvolupament y creació d'apps en l'àmbit quotidià.
  • Organitzar un taller d'Scratch a l'espai TIC: mitjançant aquest llenguatge de programació es facilita la creació d'històries interactives, animacions, jocs, música i art; a més, permet compartir a la web aquestes creacions.
  • Formar utilitzant Moodle a l'Etic: aquest mòdul vol ser una inmersió a la plataforma Moodle, amb caràcter ampli, que millori les competències dels professionals de l'Espai TIC en l'ús i adaptació d'aquest a les seves necessitats, posant èmfasi en per què i com s'han d'utilitzar les eines i recrusos d'aquest sistema.
  • ¿Cómo crear un Club de Código en el Espacio TIC? Aquest curs vol ajudar al dinamitzador/a a organitzar clubs, donant les pautes metodològiques i de programació necessàries així com a iniciar-se en les habilitats per a dur-lo a terme.

Les inscripcions pels cursos de l'Acadèmia de Telecentres estan obertes fins al proper 25 d'octubre. Les classes començaran el dia 26 d'octubre. Les places estan limitades a 35 alumnes per mòdul. Per dubtes i informació podeu contactar per correu electrònic amb: ibermudez@fundacionesplai.org.