Geonick és una xarxa social ideada per l’emprenedor català Pau Jené i desenvolupada per dos equips de la UPC, que funciona com un cercador d'afinitats. En poc més de cinc mesos ha aconseguit arribar als 10.000 usuaris i ara llança l'aplicació mòbil per a iPhone i prepara la versió per a Android.

Logo Geonick
Logo Geonick.

L'aplicació per a iPhone de Geonick es pot descarregar gratuïtament a l'Apple Store. Permet una navegació simple i intuïtiva pel mapa privat de cada usuari (on els usuaris estan geolocalitzats per codi postal o per GPS), facilita la cerca de nous entreteniments, l'enviament de missatges i invitacions, i la visualització del Passaport (perfil) de les persones afins.

Els desenvolupadors de Geonick, a més, ultimen l'aplicació per a Android, que estarà disponible pròximament a l’Android Market.

Aquest cercador d'afinitats es defineix com una xarxa social “slow”, un lloc on navegar sense presses ni necessitat de competir per acumular amics o seguidors, i basa la seva diferència respecte a altres xarxes en el respecte per la privacitat de l'usuari.

L'aplicació incorpora l'última tecnologia en geolocalització, mapes dinàmics i web semàntica, una tasca que s'ha desenvolupat en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).