Des de fa mesos es treballa en la preparació del 6è Congrés de la Gent Gran, que tindrà lloc a l'octubre de 2010. La Xarxa Punt TIC hi col·labora de diferents maneres: Ha creat la Wiki de la Gent Gran i diversos punts han acollit trobades del procés participatiu previ al congrés.

Logotip del 6è Congrés Nacional de la Gent Gran
Logotip del 6è Congrés Nacional de la Gent Gran.

La Wiki de Gent Gran permet generar i compartir informacions d’interès, activitats i recursos de i per a la Gent Gran amb l’objectiu d’acostar les TIC a aquest col·lectiu alhora que s’aprofita el seu bagatge vital per a la resta de la societat. Els Punt TIC treballen per  tal que aquesta part de la població, tot i ser sensible a l’escletxa digital, estigui plenament integrada a la societat del coneixement.

Els dinamitzador i dinamitzadores de Punt TIC i altres persones expertes, registrades en la WikiTIC de Punt TIC, poden editar aquesta wiki, fent contribucions sota llicència Creative Commons Atribució - No Comercial - Compartir Igual.

 

Els Punt TIC, implicats en el procés participatiu

Entre abril i juliol es va portar a terme el procés participatiu del 6è Congrés de la Gent Gran: Es van realitzar 40 sessions de treball arreu del territori català, tot recollint les aportacions de les persones grans i d'associacions, així com de persones expertes i professionals. Van reflexionar sobre la realitat que viu la gent gran a Catalunya i els principals temes que els afecten, estructurats en tres eixos: Participació de la gent gran activa; Pobresa i exclusió; Polítiques d'envelliment actiu.

Alguns Punt TIC que treballen amb gent gran han acollit trobades i han estat implicats en aquest procés participatiu.

A sota podeu veure vídeos de diferents trobades del procés participatiu, que també es poden trobar a la Wiki de la Gent Gran.