La Xarxa Òmnia ha iniciat el procés de migració cap al sistema operatiu Linux, basat en programari lliure. Des de fa unes setmanes, s'està instal·lant la nova maqueta als ordinadors de tota la xarxa.

La Xarxa Òmnia comença la migració cap a Linux
La Xarxa Òmnia comença la migració cap a Linux.

Aquest pas té lloc després que Microsoft deixés de donar suport a Windows XP, el sistema utilitzat per la Xarxa Òmnia fins al moment, el passat mes d'abril. La nova maqueta s'ha treballat de forma col·laborativa amb un grup de dinamitzadors i dinamitzadores de forma presencial i virtual. A les trobades també hi han participat tècnics de la Generalitat de Catalunya, el help desk de la Xarxa Punt TIC i tècnics de l'Oficina de Suport i Inserció Social de la Xarxa Òmnia. Tots ells han pogut aportar l'experiència de l'atenció directa i de la feina desenvolupada dia rere dia amb els participants dels punts. El resultat és una versió més estable però també més adaptada a la realitat de la Xarxa Òmnia.

La maqueta Linux demostra també una aposta pel programari lliure i per una manera de treballar lliure i col·laborativa, dos valors que formen part de la filosofia del projecte des dels seus inicis. A mida que s'estan fent les instal·lacions, una tècnica del programa Òmnia realitza sessions d'acompanyament i formació personalitzats a cada punt. En la següent entrevista la responsable d'aquest suport, Núria Alonso, ens explica amb més detalls el procés de migració.