Part de la portada de la memòria 2013 de KZgunea
Part de la portada de la memòria 2013 de KZgunea.

KZgunea és la xarxa basca de centres per a l'impuls d'una ciutadania completament digital a Euskadi. Després de 12 anys d'activitat contínua, el projecte va viure durant el 2013 una transformació orientada a satisfer les noves necessitats de la societat. A la seva memòria 2013, titulada "Tu momento", explica que "aquest procés de renovació s'ha saldat amb una optimització dels recursos destinats al projecte i amb el desenvolupament de noves línies d'actuació".

En aquest sentit, una de les millores portades a terme ha estat enfortir la col·laboració amb l'administració pública de la mà de més treball coordinat amb Lanbide, el servei basc d'ocupació; Emakunde, l'institut basc de la dona; i el grup SPRI, agència basca de desenvolupament empresarial.

A més, 2013 ha estat l'any en què KZgunea ha posat en marxa la seva formació en línia. S'hi han realitzat cinc cursos online al voltant de dues temàtiques: Recerca de feina a Internet i xarxes socials.

Així mateix, el mes de setembre de 2013 van estrenar plataforma web. Expliquen que ara compten amb "un espai molt més amigable que l'anterior, en el qual s'han intentat potenciar tant la claredat i l'estètica, com l'ordre dels continguts. El resultat ha estat espectacular, ja que els/les usuaris/àries i agents relacionats amb el projecte s'han fet amb gran rapidesa al nou lloc".