Logotip 10 anys de la Viquipèdia
Logotip 10 anys de la Viquipèdia.

El 15 de gener de 2001 va néixer l'enciclopèdia col·laborativa Wikipedia i dos mesos més tard, el 16 de març es va donar a conèixer la Viquipèdia en català. Ambdós projectes celebren, doncs, 10 anys d'existència.

En motiu del desè aniversari la Wikimedia Fundation ha engegat un projecte col·laboratiu de celebració arreu del món: ten.wikipedia.org.

La Viquipèdia en català es suma a aquesta iniciativa i organitza un seguit d'activitats:

 

Taula Rodona: Viquipèdia i recerca

La Universitat Oberta de Cataunya (UOC) i Amical Viquipèdia organitzen la taula rodona "Viquipèdia i recerca". Es realitzarà el 15 de març, de 18:30 a 20:30 hores, a la sala d'actes de la UOC, a l'Avinguda Tibidabo 39-43, Barcelona.

 

Jornada Wikis, Viquipèdia i educació

Tindrà lloc el 18 de març, a la Casa Golferichs, Gran Vía Corts Catalanes, 491 de Barcelona. Es centrarà en els projectes per a l'ús de la Viquipèdia en l'educació.

 

Festa dels 10 anys

Serà una festa on podreu conèixer millor com funciona la Viquipèdia per dins i ajudar a assolir un rècord de participants. Tindrà lloc el 19 de març, a partir de les 10:00 hores, a la seu dels Castellers de Barcelona, al carrer Bilbao 212 de Barcelona.

A la Viquipèdia en català editen una mitjana de 300 persones al dia, que al cap del mes es converteixen en 1.300 editors i editores diferents. En el marc de la festa dels 10 anys es pretén aconseguir que el dissabte dia 19 de març col·laborin editant 2.000 persones.

 

GLAM.WIKI BCN

Aquesta serà la primera Trobada de Museus Catalans i Viquipèdia. Tindrà lloc el 23 de març, al Museu Picasso de Barcelona.

La Wikipedia comparteix amb les institucions culturals un mateix objectiu: difondre el coneixement. És per això que des de fa uns mesos s'estan realitzant trobades GLAM-WIKI a nivell mundial, on professionals del sector cultural es troben amb membres de la comunitat viquipedista per establir possibles vies de col·laboració.

El mes de juliol de 2010 ja es va realitzar una petita trobada entre viquipedistes i gestors/ores culturals al Museu Picasso. Veient el potencial col·laboratiu, s'ha decidit fer una jornada a nivell català, promoguda per diversos museus i centres patrimonials.

 

Trobareu informació sobre totes les activitats dels 10 anys a Barcelona en aquest enllaç.