Viquipèdia
Viquipèdia.

L'edició en rus de la Wikipedia també ha obtingut aquesta catalogació gairebé al mateix temps que la catalana. Cap altra llengua del món ha assolit aquest nivell, ni tan sols l'anglesa, l'edició més extensa de totes, amb més de quatre milions d'entrades.

Quin és el secret d'aquesta qualitat de l'edició catalana? Doncs el coordinador de voluntaris tècnics de Wikimedia, l'entitat que gestiona l'enciclopèdia lliure, Quim Gil, assenyala que "la Viquipèdia té uns voluntaris excepcionals que proporcionen continguts de qualitat i ofereixen una qualitat boníssima". De fet, un dels secrets de la Wikipedia en general és precisament que és elaborada de manera col·laborativa i voluntària entre els seus propis lectors.

Gil també afirma que la Viquipèdia, gestionada per Amical Wikimedia, té una qualitat i un prestigi "que molts altres idiomes desitjarien", i suposa una important eina de difusió de la llengua i la cultura catalanes.

L'edició catalana va ser la segona en posar-se en marxa, per darrera de l'anglesa, el 16 de març del 2001. Ara ja compta amb més de 400.000 articles. 

Font: xarxanet.org