Imatge de la taula "Ocupabilitat i TIC"
Imatge de la taula "Ocupabilitat i TIC".

El primer en intervenir va ser Francesc Rambla, tècnic de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Rambla va presentar els resultats d'un informe elaborat pel seu departament que reflecteix l'augment de la demanda de professionals TIC en el mercat de treball. A professions habituals com programadors o dissenyadors web ara es sumen nous perfils com community manager o product manager.

A continuació va ser el torn del gerent d'Insercoop, Xavier Arteu. Insercoop és un servei educatiu i d'orientació professional que, en l'actualitat, es troba al capdavant de la línia d'inserció laboral de la Xarxa Òmnia. Arteu va evidenciar la necessitat d'acompanyament a persones en procés de recerca de feina per a que la seva immersió en el món digital sigui amb una actitud activa i positiva. A més, va recalcar que les noves tecnologies han de sumar possibilitats i no dificultats en aquest procés.

L'experiència de treball en xarxa dels punts Òmnia de Lleida va servir per a tancar la taula. El seu dinamitzador Eugeni Núñez va explicar com es treballa de forma col·laborativa als punts de la ciutat, focalitzant esforços en projectes concrets. D'aquesta manera sorgeix la figura del “dinamitzador dinàmic”, un professional que no es lliga a un únic punt sinó que s'adapta a les necessitats del territori en qualsevol moment.

A continuació, pots veure en aquest vídeo un resum dels principals continguts de la taula.