Imatge de la taula "Els punts TIC i l'impuls econòmic: noves idees"
Imatge de la taula "Els punts TIC i l'impuls econòmic: noves idees".

Nèapolis a Vilanova i la Geltrú, el Citilab de Cornellà de Llobregat i el projecte Yuzz, impulsat per Sant Feliu Online i l'Associació Xarcont de Sant Feliu de Llobregat. Aquests van ser els tres models presentats a la jornada.

L'innovation manager de Neàpolis, David Vilella, va presentar el model de coworking que es desenvolupa en aquest centre. El nou projecte preveu descentralitzar les experiències de coworking de l'edifici físic principal de Neàpolis i crear subseus sectorials a tot el municipi de Vilanova i la Geltrú. Així està previst recuperar edificis i esglésies que esdevinguin centres de coworking centrades en l'eficiència energètica o en temes de salut.

El director gerent del Citilab de Cornellà, Javier González, va exposar el model formatiu d'aquest living lab, el primer construït a Europa. Es tracta d'una formació basada en la pràctica, en “aprendre  fent” i centrada en les necessitats i interessos de la ciutadania. La filosofia del Citilab sosté que els ciutadans i ciutadanes no han d'aprendre tecnologia sinó ser promotors de la tecnologia.

Per últim, Sant Feliu Online i l'associació Xarcont, en veu del dinamitzador digital Pablo Muiño i l'emprenedor Joan Povedano, van presentar el projecte Yuzz. Es tracta d'un concurs, creat per la Fundació Banesto, de talent tecnològic per a joves que premia les millors idees oferint suport (espai, material i assessorament) per tal de portar-les a terme. Sant Feliu és una de les 6 seus de Catalunya i de les 35 de tot Espanya on es desenvolupa.

A continuació, pots veure en aquest vídeo un resum dels principals continguts de la taula.