La plataforma eBiblio per al préstec de llibres digitals, el nou servei per als usuaris de les biblioteques
La plataforma eBiblio per al préstec de llibres digitals, el nou servei per als usuaris de les biblioteques .

Ebiblio és el nou servei de préstec de llibres digitals impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

A partir d’aquest mes de juny tenen accés a aquest servei tots els que disposin de carnet d’alguna biblioteca pública de Catalunya i hagin comunicat el seu correu electrònic a la biblioteca. Per accedir–hi s’utilitzaran les mateixes dades que per entrar a "El meu compte" del catàleg Argus.

El préstec tindrà una durada de 21 dies i es poden trobar llibres en català i castellà de coneixements (art, ciència, informàtica, autoajuda...), llibres de ficció (novel·la negra, de terror, romàntica, històrica...) també llibres infantils, novel·la gràfica (còmic) i audiollibres.

La lectura es podrà fer en línia (streaming) amb el navegador dels dispositius mòbils (tauleta o telèfon mòbil) i també amb l’aplicació eBiblio Catalunya per a android que es pot descarregar del Play Store.

Una altra manera serà descarregant el llibre per a llegir a l’ordinador o als lectors de llibres electrònics (ereader) que hauran de ser compatibles amb el DRM d’Adobe. Caldrà instal·lar l’Adobe Digital Editions i obtenir un compte Adobe ID per llegir els llibres.

La biblioteca de Cambrils ha preparat una sessió TIC per explicar el funcionament d’aquest nou servei que es farà un cop al mes. A la primera sessió, que tindrà lloc el proper 17 de juny a les 18.00 hores, s’explicarà com accedir per primer cop a la plataforma, amb quins dispositius es pot fer ús del servei, així com els aspectes principals pel que fa al préstec, devolució, renovació i reserves.

Més informació: