Il·lustració que mostra una dona animant a "editar"
El 10 de març es realitzarà a Barcelona l'Editatona d'art i feminisme. Autor: Art+Feminism (Facebook). Llicència: Tots els drets reservats.

La taula rodona "La Viquipèdia com a camp de batalla. Arxius, gènere i tecnologia" tindrà lloc el 9 de març, a les 18.00 hores, a l'Espai Francesca Bonnemaison (C/ Sant Pere Més Baix, 7, Barcelona). Buscarà posar en context l’ecosistema que envolta la Viquipèdia, des d’un enfocament de gènere.

El debat comptarà amb la participació d'Elisenda Ardèvol Piera, antropòloga i directora de Mediaccions, grup de recerca en cultura i comunicació digital, UOC; Ester Bonet Solé, filòloga i lingüista catalana i coordinadora de Viquidones; Marta Delatte, experta en memòria digital i directora de recerca a Liquen Data Lab; Equipo Palomar, d'Agitadorxs culturals; i Hj Darger, periodista i fundadora de Visual404. Hi abordaran el cicle de producció de coneixement a la Viquipèdia des de diferents perspectives, com ara, la universitària, la de l'activisme social o la periodística.

Organitzen la taula rodona la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i LiquenDataLab. Aquestes dues organitzacions impulsen l'endemà del debat, dissabte 10 de març, l'Editatona d'art i feminisme. Ho fan en col·laboració amb  Visual404 i Mujeres y Música (MYM).

Es tracta d'una trobada d'un dia per aprendre a editar la Viquipèdia, crear nous articles i millorar-ne els existents, amb l'objectiu de donar visibilitat a les dones, el feminisme i les artistes. Es realitzarà de 10.00 a 22.00 hores, a la Sala Apolo (C/ Nou de la Rambla 113. Barcelona). Aquesta iniciativa forma part de l'acció internacional Art+Feminism.