Pau Nin a la VI Jornada Punt TIC i Presó: Créixer amb robots
Pau Nin a la VI Jornada Punt TIC i Presó: Créixer amb robots.

La jornada va tenir lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada i va començar amb la benvinguda de, subdirector general de Programes de Rehabilitació i Sanitat de la Direcció General de Serveis Penitenciaris (DGSP – Departament de Justícia), Carles Soler; el cap del Servei de Coneixement de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat del Coneixement del Departament d’Empresa i Ocupació, Ricard Faura; i el responsable de Formació Directiva i Nous Programes del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada i del programa Compartim de gestió del coneixement del Departament de Justícia, Jesús Martínez.

Tant la benvinguda, com la conferència de Frank Sabaté i la posada en comú de la trobada es van poder seguir en directe a través d'streaming. Ara els vídeos estan disponibles al canal de Youtube del Departament de Justícia. Aquí els teniu:

Frank Sabaté, mestre de l’Escola Projecte de Barcelona i un dels pioners en la introducció de la programació a l’aula com a part de l’itinerari escolar, va parlar de les possibilitats de la robòtica educativa. D'una manera molt divertida, va explicar diferents experiències que s'estan portant a terme amb el llenguatge d eprogramació Scratch, els robots Aisoy, etc.

 

Tot seguit la cinquantena d'assistents, repartits en grups, van poder participar en tres tallers diferents. En un van conèixer de la mà dels dinamitzadors Nèstor Andreu i Lluís Carbonell, com s'estan aplicant la programació i la robòtica als centres penitenciaris de Lledoners i Puig de les Basses. En un altre, amb el suport del mestre i enginyer informàtic Artur Coll van programar amb Scratch uns robots perquè fessin un circuit. I al tercer taller, el responsable de formació a Ro-Botica, Pau Nin, va apropar als participants diferents robots i els seus usos i aplicacions.

L'acte va acabar amb una posada en comú i una reflexió sobre com es podria aplicar la robòtica educativa a l'àmbit penitenciari i comunitari, a càrrec d'Esther Subias, directora de la Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC, i Julio Zino, responsable de Nous Projectes i Programes de Contingut Transversal de la DGSP i del Projecte Alfadigital.

Les aportacions es van recollir en aquest taulell:

 Amb les fotos de la jornada us mostrem el bon ambient que hi va haver i també podreu conèixer alguns dels robots amb els quals vam poder experimentar.

Per acabar, aquí podeu veure el que va donar de si l'etiqueta #RoboTICiPresó a Twitter en aquest enllaç. Aquí teniu un tastet: