Fotografia de la Jornada de dinamització de la Internet Social 2011
Fotografia de la Jornada de dinamització de la Internet Social 2011.

La Jornada de dinamització de la Internet Social 2012, organitzada per la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, es realitzarà el dia 30 de novembre, divendres, en horari de matí, al Cibernàrium de Barcelona (Edifici MediaTIC. Roc Boronat, 117). Serà com sempre un punt de trobada per a responsables i persones dinamitzadores dels més de 600 centres que formen la Xarxa Punt TIC, així com per a professionals del sector.

A la jornada d'enguany, a més de celebrar els 10 anys de trajectòria de la Xarxa Punt TIC, es tractaran diferents temes a través de presentacions de bones pràctiques:

  • Punt TIC i el seu paper en l'impuls econòmic al territori.
  • Innovació Social com a aposta clara per donar resposta a les necessitats de les persones.
  • Ocupació i TIC, quin ha de ser el paper dels Punt TIC davant del repte que representen els nous perfils relacionats amb les TIC i la importància de les TIC en els perfils professionals més “clàssics”.
  • Quin ha de ser el futur dels Punt TIC? Responsables internacionals de xarxes de telecentres parlaran de la seva visió del que ha de ser el futur d’aquest equipaments.
  • Empreses i entitats que col·laboren en el projecte de la Xarxa Punt TIC estaran presents per escoltar i respondre els vostres dubtes i cercar possibles sinergies entre tots vosaltres.

Enguany, es vol destacar la figura dels participants dels Punt TIC, aquelles persones que aprofiten els serveis i espais dels punts per formar-se, cercar feina, aprendre noves eines, millorar les seves competències tecnològiques, relacionar-se, etc. Per mostrar la diversitat, les motivacions i les opinions dels participants, a la presentació de la jornada es projectarà un vídeo on ells i elles seran els protagonistes.

 

Estratègies de futur de les xarxes de telecentres

Des del Dia Mundial d'Internet, que va tenir lloc el passat 17 de maig, s'ha portat a terme la campanya Temps de Punt TIC amb la voluntat de celebrar el desè aniversari de la xarxa centrant-se en les possibilitats del present i el futur, com ara, el coworking o el treball col·laboratiu amb altres xarxes d'arreu. Durant aquests mesos hem volgut obrint-nos a altres xarxes, intercanviant experiències i col·laborant.

Aquestes xarxes també estaran presents a la Jornada de dinamització de la Internet Social i debatran sobre estratègies de futur. Comptarem amb la participació de Juan Francisco Delgado, de l'Asociación Comunidad Redes de Telecentros; Gabriel Rissola, de Telecentre Europe; i Miguel Raimilla, de la Fundació Telecentre.org.

 

Us convidem a consultar el programa de l'esdeveniment i a realitzar la vostra preinscripció. Volem comptar amb vosaltres en aquesta nova edició de la Jornada de la Internet Social!