L’objectiu serà incentivar la transformació digital i l’especialització digital i es posarà el focus especialment en els camps de la robòtica assistencial i de la intel·ligència artificial. Llegeix-ho!

Imatge de dona
Imatge de dona. 2021. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

Recentment, la Generalitat de Catalunya ha rebut 29,3 milions d’euros dels fons de recuperació europeus pel finançament de tres projectes del programa RETECH. En aquest sentit, l’objectiu de la iniciativa serà incentivar la transformació digital i l’especialització digital, posant el focus especialment en tres camps: el camp de l’emprenedoria digital femenina, el camp de la robòtica assistencial i el camp de la intel·ligència artificial.

Dins del camp de l’emprenedoria digital femenina, la Generalitat de Catalunya promourà el TechFabLab, un projecte que busca reduir la bretxa de gènere a les tecnologies de la informació i de la comunicació, visibilitzar el talent femení i fomentar el lideratge femení a l’àmbit tecnològic. Dins del camp de la robòtica assistencial, la Generalitat de Catalunya impulsarà iniciatives que treballen per la promoció de la transformació digital en l’àmbit de la salut i finançarà projectes per a promoure l’envelliment actiu i per a reforçar l’autonomia de les persones grans en contextos sanitaris. Dins del camp de la intel·ligència artificial, la Generalitat de Catalunya promourà la Xarxa de Hubs d’Intel·ligència Artificial, un projecte que busca potenciar el talent productiu i empresarial, generar aliances i sinergies entre les comunitats científiques i les comunitats acadèmiques i promoure el creixement, el desenvolupament i l’evolució de les empreses emergents del territori.

Segons els fons de recuperació europeus, els projectes s’hauran d’executar abans de l’any 2026.