Que una persona utilitzi el català per accedir a Internet no és una acció individual, sinó que influeix en les estadístiques que mesuren la presència de les llengües a la xarxa. Per tant, navegar en català ajuda a generar més contingut en aquest idioma.

Campanya Navega en català de la Fundació puntCAT
Campanya Navega en català de la Fundació puntCAT.

Amb la campanya Navega en català, la Fundació puntCAT pretén conscienciar els/les internautes perquè configurin els seus navegadors en català. Explica que la llengua configurada als navegadors és la que es té en compte a les estadístiques per mesurar la presència de cada idioma a Internet. Aquestes dades fan que una llengua sigui més o menys rellevant per a internautes, empreses i cercadors i incentiven o no el desenvolupament de continguts, productes i serveis.

A la plana web de la campanya, la Fundació puntCAT ofereix la possibilitat de configurar la llengua del navegador en un sol clic i demana la col·laboració de tothom en la difusió de la iniciativa. També sorteja un domini .cat entre la gent que se'n faci ressò a les xarxes socials.