La Biblioteca Municipal de Lloret de Mar és la tercera comunitat més gran de població ucraïnesa després de Barcelona i Guissona. Des del punt TIC estan realitzant accions d'acollida a les persones nouvingudes.

Biblioteca Municipal de Lloret de Mar
Biblioteca Municipal de Lloret de Mar. Tipus de lletra: Biblioteca Municipal de Lloret de Mar.

La biblioteca està en coordinació amb la comunitat ucraïnesa de Lloret. Han arribat al territori unes 600 persones més de les 800 persones d'origen ucraïnès que ja estaven empadronades. Des del punt TIC de la biblioteca i després del primer circuït d'acollida de serveis socials, on es registren les persones nouvingudes i es detecten necessitats d'allotjament, els orienten a la gestió de tràmits que fan a la Biblioteca. Un grup d'ucraïneses voluntàries els hi fan el suport individualitzat per fer tràmits específics i l'escolarització dels infants.

Des de la biblioteca estan fent cerca de contes, material de lectura i jocs en ucraïnès per oferir als infants i estan oberts a rebre recomanacions o orientació. També s'està plantejant fer una cessió d'espai per fer iniciació a la llengua catalana.