Una de les imatges del portal JovenTIC
Una de les imatges del portal JovenTIC.

Format per investigadors de la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya, el Grup Interuniversitari JovenTIC ha realitzat l'estudi Trayectorias de vida tecnologia y género: factores psicosociales implicados en el acceso a las titulacions de ingenieria informatica. Hi ha analitzat les pràctiques d'ús, d'apropiació i de consum que fan les joves de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Molts dels resultats d'aquesta investigació s'han compartit al portal JovenTIC. Mostra els testimonis reals de noies que estudien Enginyeria Informàtica o que treballen en el món tecnològic, amb l'objectiu de trencar amb el tòpic de que no són estudis adients per a dones i engrescar les joves que vulguin seguir aquests passos.

Els testimonis deixen veure que encara queda molta feina a fer en el camí cap a la igualtat de gènere en aquest àmbit. El portal ofereix també vídeos que reflecteixen els estereotips i prejudicis de la nostra societat, responsables en gran part de la fractura digital de gènere.

La voluntat és que pares i mares, educadors/ores, professorat, mestres... mostrin el contingut del portal a alumnes o fills/es per tal de donar-los suport i fer créixer l'interès per les noves tecnologies entre les noies.