Jornada de les telecomunicacions a l'Alt Urgell
Jornada de les telecomunicacions a l'Alt Urgell.

El motiu per celebrar aquestes jornades és el d'informar els responsables polítics i els tècnics de les Administracions locals de l'Alt Urgell sobre els nous serveis que proporcionen les TIC i la normativa legal que les regula. També servirà per clarificar que la Societat del Coneixement ha d'arribar als ciutadans i és imprescindible que les administracions incorporin les telecomunicacions com a tema prioritari, donada la seva importància, i col·laborin en la seva implantació immediata.

L'acte inaugural anirà a càrrec de Ferran Amago, degà del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) i de Jesús Fierro, president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. En el decurs de la jornada es realitzarà una taula rodona amb el nom de “Municipis digitals, Telecomunicacions i noves oportunitats”. Miguel E. Arredonda, vicedegà i secretari general del COETTC, serà el responsable de moderar la taula.

Els temes tractats seran els següents: els enginyers, les telecomunicacions i els ajuntaments, a càrrec de Jeroni Majoral, enginyer tècnic de telecomunicacions del Consell Comarcal de l'Alt Urgell; Wimax als municipis, per Jaume Sanpera, director general d'EURONA; i HR, el nou document bàsic de l'acústica a l'edificació, contaminació acústica, normativa legal i mesures a adoptar, a càrrec de Marc Guitart, membre de la Comissió d'Acústica del COETTC.

A la segona part, es parlarà del desplegament de la TDT a l'Alt Urgell, per Jordi Ortiz, responsable de Desenvolupament de Negoci i Estratègia d'Abertis Telecom; i Infraestructures de Desenvolupament Tecnològic i fibra òptica fins a la llar (FTTH), a càrrec de Jordi Bosch, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Per últim, es durà a terme un debat-diàleg sobre “la situació de les telecomunicacions a la comarca”, on intervindran Jordi Grau i Cano, president de l'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell; Lluís Biosca, representant de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell; Josep M. Cequiel, representant del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i Esteve Aymerich, representant territorial a Lleida del COETTC.

L'acte de cloenda anirà a càrrec de l'Hble. Sr. Jordi Ausàs, conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya.

Preguem confirmin l’assistència al telèfon 973 355 798 o bé per correu-e: telecentre [arrova] ccau.cat.