WIA-E Barcelona organitza una jornada familiar el dia 11 de febrer, coincidint amb el Dia Internacional de la nena i la dona en la ciència, a Lleida. Amb xerrades, observacions astronòmiques, tallers...

 Jornada de la Nena i la Dona a l’espai
Jornada de la Nena i la Dona a l’espai. 2023. Tipus de lletra: Barcelona – Women in Aerospace Europe (WIA-E). Llicència: Tots els drets reservats.

Programa:

“Els teus somnis poden arribar a l'espai” a càrrec d’Abril, Martina i Eliana, del grup Womentechmakers Lleida i Andreu Ibàñez, coordinador de PERA (Ponent Aerospace)

La presentació detallarà el projecte desenvolupat pel grup Ponent Aerospace que consisteix en el primer joc que es jugar contra un satèl·lit, el Space Chess. Ha estat desenvolupada per estudiants dels Laboratoris TIC del Parc Agrobiotech de Lleida, dins del grup PERA, i es tracta d'una aplicació per a mòvil i web que permet fer partides comunitàries contra un satèl·lit que es llençarà a l'espai en una propera missió de Space X.

 Xerrades

“Construeix la teva història sense límits” a càrrec de Mar Porras.

Psicòloga de formació i STEM Woman de professió, té més de 30 anys d’experiència dins l'equip de màrqueting de la multinacional del sector STEM Ricoh. Actualment lidera diferents processos de màrqueting. Premi Dona TIC 2022 com a Millor Divulgadora

“AD ASTRA: Entre la Tierra y el espacio” a càrrec de Jeimmy Nataly Buitrago

Doctoranda en Ciència y Tecnologia Aeroespacial a la Universitat Politècnica de Catalunya. Becaria de l’Amelia Earhart Fellowship 2022, becaria COLFUTURO y del Ministeri de Ciència, Tecnologia i Innovació de Colòmbia 2021.

Tallers

“La Terra i el Sol” per Kike Herrero (Institut d’Estudis Espacials de Catalunya)

En aquest taller familiar, petits i grans podran gaudir amb diverses activitats didàctiques que ens permetran entendre conceptes bàsics d’astronomia, com ara els moviments de la Terra, o com funciona la nostra estrella, el Sol. Començarem observant un model de la Terra a escala, amb el qual parlarem dels canvis de dia i nit, de les estacions de l’any i dels rellotges de Sol. Finalment, acabarem observant el Sol en directe a través d’un telescopi.

"Room Escape: En busca del tresor" organitzat per Women in Aerospace Europe Barcelona (WIA-E BCN)

Una petita experiència on els coneixements i la intel·ligència us portaran en un viatge estrellat. Us posarem pistes amagades en l'entorn i vosaltres haureu de trobar el tresor. No us despisteu!