Cowocat
Cowocat.

Cowocat, l'Associació de Coworking de Catalunya, va organitzar el passat dimecres 4 de juny una taula rodona sobre el treball del futur (work of future), en el marc del BIZ Barcelona 2014. El president de l'entitat, Jordi Silvente, va presentar i conduir un interessant debat entre gestors d'espais de coworking i experts en la matèria com Iolanda Triviño, de Valkiria Hub Space; Miquel Àngel Julià, de Grup Idea; Daniel Furlan, de PIMEC; Maite Moreno, de Monday Happy Monday, i César Llorente, d'Omneom

 
A l'inici de l'espai, una vegada presentats els participants, es va projectar un video que explicava els canvis en la forma d'organitzar el treball que s'han produït durant els darrers anys. Posteriorment, els tertulians van intervenir interpel·lats pel moderador i, entre altres coses, van dir que "el futur és aquí i ara" i "el canvi cultural és bàsic". En relació amb el coworking, van explicar que "fa repensar l'emprenedoria" i té "el gran repte d'ensenyar a compartir i substituir la figura del líder pel treball en equip". Entre les opinions també hi havia alguna veu crítica en relació amb el sistema educatiu ("les universitats són autèntiques generadores d'egos") i l'administració ("ensenya a emprendre en solitari!"). Finalment, els promotors de Cowocat van formular algun dels objectius de l'entitat: "Cowocat no és una associació d'espais de coworking, és un replantejament de l'activitat econòmica a través del coworking" i "cal estendre la metodologia del coworking a tots els actors de la nova economia". 
 
BIZ Barcelona és un saló adreçat a pimes, autònoms i emprenedors, que ofereix solucions i oportunitats per fer créixer negocis i llançar nous projectes empresarials. L'edició d'enguany ha estat promoguda per l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i CaixaBank, i ha comptat amb el patrocini d'Iberdac, Correos i PIMEC.
 
Convidada per Barcelona Activa i amb el suport de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Cowocat ha participat en aquesta plataforma d'internacionalització, finançament i creació d'empreses amb un estand propi, l'organització de l'esmentada taula rodona i una activitat de networking (Cub de Rubick). Amb el lema Viu el coworking, els promotors de l'associació van donar visibilitat als espais catalans i als seus coworkers i van difondre el concepte de coworking entre els visitants al saló. L'associació, que ha estat creada recentment amb l'objectiu de difondre el coworking i defensar els interessos del sector a Catalunya, ha accedit també al Community BIZ de la mà de Barcelona Activa.