Cloud computing
Cloud computing. Autor: Chris Potter. 2014. Tipus de lletra: Flickr. Llicència: BY.

Els alumnes hauran d'haver realitzat anteriorment algun dels cursos avançats de la xarxa o bé tenir formació suficient en TIC. Totes les activitats, previstes per als mesos d'abril, juny i juliol, són gratuïtes i es duran a terme als telecentres que conformen la xarxa: Imperial Tarraco, Bonavista, Sant Pere i Sant Pau i Part Alta. Aquests són els continguts previstos:

  • Serveis d’emmagatzematge d’imatges i vídeos: dins dels serveis associats a la Web 2.0 disposem d’entorns col·laboratius per emmagatzemar continguts en Internet, compartir-los, i visualitzar-los quan ens convingui. Les sessions es centraran en dos tipus de continguts, d’una banda imatges, organitzant-les i distribuint-les en els serveis de Flickr e Instagram, i d’altra banda vídeos, on aprendrem a gestionar els serveis de Youtube i Vimeo.
  • Serveis al núvol: el núvol (cloud en anglès) és un model tecnològic que permet oferir serveis informàtics a través d’Internet. La formació recollirà els serveis d’emmagatzematge més populars, Google Drive, Dropbox i WeTransfer, que ofereixen opcions gratuïtes per compartir i carregar grans volums de dades als servidors.
  • Seguretat i Compres a Internet: destinat als usuaris que volen conèixer quins perills es poden trobar a l'hora de navegar per Internet i aprendre a enfrontar-se als mateixos. Tot això per tal de tenir un entorn de treball net d'amenaces i realitzar els nostres tràmits i compres amb tota seguretat. A més s'identificaran els diferents tipus de negocis i els mètodes de pagament més segurs quan comprem a Internet.

En aquest enllaç podeu consultar els diferents horaris disponibles en funció del telecentre on es desenvolupa el taller. Cadascuna de les activitats compta amb 8 o 9 places disponibles. Les inscripcions poden realitzar-se de forma online.