El pròxim dimecres 15 de gener, la Xarxa Punt TIC posarà en marxa una nova edició del Campus d’Hivern. Novament, la iniciativa estarà pensada per a treballar les competències digitals, conèixer noves eines i descobrir nous recursos. En concret, les accions formatives en línia estaran dirigides a les persones dinamitzadores de la Xarxa Punt TIC i comptaran amb l’acompanyament personalitzat, el seguiment constant i el suport individualitzat de les persones membres de l’Oficina Tècnica i de Dinamització de la Xarxa Punt TIC.
En primer lloc, el curs ‘Ciberseguretat’ de tres hores de durada presentarà l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, explicarà tres eines i aplicacions: TABÚ, STOPNCII.ORG i TAKE IT DOWN i dinamitzarà un espai per a compartir aprenentatges, coneixements i recursos. Les persones que superin la formació obtindran la competència 2.6. Gestió de la identitat digital (nivell intermedi). En segon lloc, el curs ‘Manteniment de sistemes’ de sis hores de durada aproparà els darrers canvis dels paquets del sistema operatiu i del programari, la instal·lació de les últimes versions, la gestió del programari, la filosofia FLOSS i la Xarxa Punt TIC, la configuració dels recursos compartits i el funcionament de la xarxa local, així com donarà a conèixer el servei de SAU de la Xarxa Punt TIC. Les persones que superin la formació obtindran la competència 5.1. Resolució de problemes tècnics (nivell avançat). En tercer lloc, el curs ‘Administració Digital’ de sis hores de durada presentarà els principals consells de ciberseguretat i de protecció de dades en la tramitació digital, identificarà els tràmits més habituals a la Xarxa Punt TIC, enumerarà les plataformes en línia per a cercar licitacions, subvencions i recursos econòmics i reconeixerà els agents claus del territori. Les persones que superin la formació obtindran la competència 4.2. Protecció de dades personals i privacitat (nivell intermedi).
Els cursos s’oferiran en format asíncron a través de la plataforma virtual de la xarxa. Les tres propostes formatives romandran obertes des del dimecres 15 de gener i fins al divendres 31 de gener. En aquest sentit, les persones interessades es podran inscriure encara que aquestes s’hagin iniciat fins a exhaurir la trentena de places disponibles per a cada curs. El ritme de formació serà totalment autònom amb la voluntat d’afavorir la participació del màxim nombre de persones. Cada formació treballarà diferents competències digitals segons DigComp 2.2. L’avaluació de l’assoliment dels objectius formatius es basarà en la participació, el treball individual i les activitats tutoritzades. Finalment, un cop superada la proposta formativa, les persones participants obtindran insígnies que certificaran les competències digitals aconseguides segons DigComp 2.2.
Les persones interessades poden apuntar-se al Campus d’Hivern a través d’aquest enllaç en línia.