El pròxim dilluns 1 de juliol, la Xarxa Punt TIC posarà en marxa una nova edició del Campus d’Estiu. Novament, la iniciativa estarà pensada per a treballar les competències digitals, conèixer noves eines i descobrir nous recursos. En concret, les propostes formatives en línia estaran dirigides a les persones dinamitzadores de la Xarxa Punt TIC i comptaran amb l’acompanyament personalitzat, el seguiment constant i el suport individualitzat de les persones membres de l’Oficina Tècnica i de Dinamització de la Xarxa Punt TIC.
En primer lloc, s’oferirà el curs ‘Fabricació Digital’, que esdevindrà una breu introducció al món de la fabricació digital i l’enxarxament d’espais i de recursos. Entre els continguts, destaca un mapatge local d’eines de fabricació digital i la creació de propostes de col·laboració com a Xarxa Punt TIC. En segon lloc, s’oferirà el curs ‘Competències del benestar digital’, que esdevindrà una aproximació a la relació amb les TRIC a través del benestar digital. Entre els continguts, destaca una diagnosi de necessitats en relació amb el benestar digital i els elements claus per a abordar-ho des d’una perspectiva integral, així com les iniciatives internacionals i locals que promouen el benestar digital. En tercer lloc, s’oferirà el curs ‘Iniciació a la programació i propostes d’activitats per a ensenyar a programar’, que aproparà conceptes bàsics i genèrics de la programació mitjançant el llenguatge Scratch. Entre els continguts, destaquen els models didàctics per a ensenyar la programació com a activitat lúdica i creativa i les recomanacions de plataformes, així com la presentació de la iniciativa Code Club o com treballar el pensament computacional des de la creativitat i el pensament crític.
Els tres cursos tindran una durada de sis hores i seran en format asíncron a través de la plataforma virtual CampusLab Punt TIC. Les tres propostes formatives del Campus d’Estiu de la Xarxa Punt TIC romandran obertes des del dilluns 1 de juliol i fins al dilluns 15 de juliol. En aquest sentit, les persones interessades es podran inscriure encara que aquestes s’hagin iniciat fins a exhaurir les places disponibles (hi ha un total de trenta places per formació). El ritme de formació serà totalment autònom amb la voluntat d’afavorir la participació del màxim nombre de persones. Cada formació treballarà diferents competències digitals segons DigComp 2.2. L’avaluació de l’assoliment dels objectius formatius es basarà en la participació, el treball individual i les activitats tutoritzades. Finalment, un cop superada la formació, les persones participants obtindran diverses insígnies que certificaran les competències digitals assolides segons el marc competencial DigComp 2.2.
Les persones interessades poden apuntar-se al Campus d’Estiu a través d’aquest enllaç en línia.