Vídeo de Code.org per animar els joves a aprendre a programar
Vídeo de Code.org per animar els joves a aprendre a programar.

A alguns països han incorporat la programació als currículums escolars per tal que els infants no es limitin a navegar per Internet, sinó que aprenguin a desenvolupar les seves pròpies aplicacions. En una de cada 10 escoles dels Estats Units ensenyen a programar. La fundació Code.org ha posat en marxa una campanya per tal que augmenti aquest percentatge. Bill Gates, creador de Microsoft, Mark Zuckerberg, fundador de Facebook, o Susan Wojcicki, de Google, són algunes de les persones que han donat suport a aquesta campanya.

 

Aquest vídeo ha estat emprat per la campanya Get Online Week amb l'objectiu d'animar els i les joves a realitzar estudis relacionats amb les TIC.

Una altra iniciativa nord-americana que també treballa en aquest sentit, però centrant-se en les noies, és Girls Who Code, que pretén apropar les carreres informàtiques a les dones i trencar la bretxa de gènere en el sector de la tecnologia i de l'enginyeria.

A Catalunya es comença a treballar la programació amb infants i joves. Tot i que encara siguin poques les iniciatives en aquest sentit, en alguns Punt TIC, com ara al Citilab i a l'Associació per a Joves Teb, ja es realitzen activitats programació amb Scratch i de robòtica amb Scratch for Arduino.