jornada_ciutats_digitals
jornada_ciutats_digitals.

Els encarregats de donar el tret de sortida a la jornada van ser el president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Josep Solé, i el director general de la Societat de la Informació, Josuè Sallent, a través de vídeoconferència. Sallent va assegurar que "té sentit compartir materials i continguts" i va demanar que "els que porten més temps en el projecte han d'explicar als altres les seves experiències".

El cap de servei de la Societat de la Informació i el Coneixement, Ricard Faura, va afegir que s'ha d'evitar "una manca de transmissió de coneixements entre projectes". En aquest sentit, va afegir que cal tothom faci un "esforç" per tal de fer trobades i reunions més sovint. A continuació, es van dur a terme diverses xerrades i exposicions sobre les funcions i objectius a nivell formatiu que s'han de plantejar les Ciutats Digitals, el paper de la Xarxa Punt TIC per aconseguir aquests objectius i es va poder comptar amb el testimoni concret de dos dels ens locals beneficiaris de les ajudes del programa Ciutats Digitals: la Fundació Televall i el Consell Comarcal de Ribera d'Ebre, que han engegat una tutoria en línia i una plataforma Moodle, respectivament.

Per últim, es va tancar la jornada amb una xerrada entorn a l'ACTIC i PIMESTIC, dos projectes que s'han llençat des de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació. A continuació, pots veure un vídeo-resum dels continguts més interessants que es van tractar a la trobada:

 

Ciutats Digitals és un programa de la Generalitat de Catalunya que beneficia 10 projectes de diverses ciutats catalanes. Amb aquesta actuació es pretén impulsar la generació d’espais on es localitzin i impulsin iniciatives empresarials amb un alt valor afegit tecnològic, desenvolupar serveis digitals dirigits a la ciutadania i empreses de l’entorn local, i crear o potenciar referents territorials en la difusió i formació de les tecnologies de la informació i la comunicació.

 


Imatges preses pel Punt TIC Ribera d'Ebre durant la jornada