I-LINC
I-LINC.

Telecentre-Europe promou aquesta nova plataforma, que és un entorn en línia amb la finalitat de potenciar l'ocupabilitat i l'emprenedoria dels joves. El projecte reunirà informació sobre plataformes, xarxes i recursos que ja estan disponibles a la xarxa, i que cerquen la prevenció de l'exclusió.

A través d'aquesta iniciativa, els joves participants podran establir contactes i dialogar amb una comunitat activa interessada en l'educació a través de les TIC. La idea central és proporcionar alternatives inclusives i complementàries a les ja existents a l'educació formal, i fer-ho generant una nova ruta d'accés digital per a l'ocupabilitat dels joves. La plataforma proporcionarà l'espai perquè els joves influeixen en la formulació de polítiques mitjançant la identificació de les seves necessitats en relació aa l'aprenentatge, l'ocupabilitat i l'emprenedoria.

Per tal d'aconseguir els seus objectius i assolir un major impacte, I-LINC convida a la participació dels joves entre 14 i 30 anys d'edat que vulguin contribuir activament compartint els seus pensaments, idees i experiències d'aprenentatge digital en relació a l'ocupabilitat i l'emprenedoria.

D'acord amb l'organització, en unir-se els joves de la plataforma I-LINC es beneficiaran de:

  • El lliure accés a un flux continu de notícies i informació
  • El lliure accés als recursos per seguir desenvolupant habilitats digitals i empresarials
  • Oportunitats per participar en una sèrie de tallers temàtics centrats en temàtiques intersectorials (per exemple, la competència digital, l'ocupació juvenil, l'esperit empresarial)
  • Oportunitats per participar activament en esdeveniments com tallers, conferències, seminaris, etc.
  • La participació activa al llarg del procés, ajudant a identificar les necessitats de la joventut i a construir solucions que contribueixin al procés de proposar recomanacions de política
  • L'oportunitat d'esdevenir un Changemaker I-LINC.

Els i les joves interessats es poden inscriure a través d'aquest enllaç.

El projecte estarà actiu fins l'any 2017 i els resultats esperats inclouen el desenvolupament d'una àmplia comunitat de referència, la generació d'un espai comú de diàleg i intercanvi, la generació d'impacte positiu a nivell política, i la modernització de l'educació i les estratègies d'e-inclusió. 

Es pot trobar més informació sobre aquesta iniciativa a la pàgina web de Telecentre-Europe.