A finals de juny s'ha donat a conèixer el projecte GNULinux.cat, un col·lectiu de persones que vol donar a conèixer tot el que envolta el món del programari lliure dins de l’àmbit de la llengua catalana.

Logotip GNULinux.cat
Logotip GNULinux.cat.

Amb la intenció de consolidar el moviment per al programari lliure i aconseguir una comunitat encara més forta, els membres de les plataformes Alliberats.cat, Epkis.cat, Llibertat de Programari, PellRoja.net i SomGNU han unit esforços per portar a terme el projecte GNULinux.cat.

 

El primer resultat de la feina conjunta va ser Cobert.cat, que va començar a funcionar l'agost de 2009. Al juny de 2010, han fet un pas endavant: el projecte ha deixat de contenir únicament un fòrum i ha passat a proporcionar una informació molt més global. També ha canviat el nom i ha passat a ser GNULinux.cat.

Actualment, el projecte consta de les següents seccions:

  • El fòrum, provinent de Cobert.cat.
  • El bloc, on hi ha totes les anotacions provinents dels projectes que s’han unit a GNULinux.cat, més les entrades que redacten des del nou projecte.
  • El calendari, on anuncien els propers esdeveniments relacionats amb el programari lliure.

A més, aviat crearan el centre de documentació, on oferiran informació sobre els sistemes GNU/Linux i el programari lliure en general.

Si voleu formar part d’aquest col·lectiu, ja sigui participant en el fòrum, creant articles o redactant documentació us podeu posar en contacte amb els/les responsables enviant un correu electrònic a l’adreça gnulinux[arrova]gnulinux[punt]cat.