Gimcana per Internet
Gimcana per Internet.

Al municipi de Vilablareix tenim un IES que està creixent i que actualment ja té uns 120 alumnes de primer i segon d’ESO. Ja des del primer moment les àrees de joventut dels municipis que hi tenen alumnes (Fornells de la Selva, Quart, Vilablareix i Aiguaviva) han treballat per poder oferir activitats i informació als alumnes amb un caire no acadèmic. El segon cap de setmana de desembre i dins el marc de les temàtiques que es treballen enguany (alimentació i dies mundials) el Punt TIC de Vilablareix i les àrees de joventut ja esmentades s’han unit per oferir una gimcana per Internet.

La Gimcana pensada per fer-la durant un cap de setmana (tot i que al final es va allargar més) tenia una inscripció via email fins divendres a la tarda i després s’enviava una adreça web per engegar l’activitat. En el seu transcurs, els participants anaven saltant per webs, blocs, dos vídeos al youtube, fotolog, un correu electrònic... on anaven fent proves i trobant pistes per seguir.

Entre els múltiples objectius educatius que podríem trobar també ens va servir per donar a conèixer les webs de les nostres àrees i que els alumnes disposin dels correus electrònics de contacte als diferents municipis.

Un total de 25 alumnes dividits en sis grups van prendre part en la gimcana que va tenir com a prova final fer un vídeo de curta durada que tingués relació amb els drets humans.