Logotip del Get Online Week 2012 i mapa d'Europa
Logotip del Get Online Week 2012 i mapa d'Europa.

Xarxes de telecentres de 29 països europeus i algunes d'Euràsia i de l'Àfrica realitzen activitats durant aquesta setmana en el marc de la setmana d'inclusió digital Get Online Week, dirigides a millorar l'aprenentatge intergeneracional, l'ocupabilitat dels joves, l'envelliment actiu, la participació ciutadana, la participació social i més dones en l'àmbit de les TIC.

A l'Estat espanyol aquesta iniciativa està liderada per l'Associación de Comunidades de Redes de Telecentros, la Fundació Esplai i la Fundación Dédalo. La campanya reivindica el paper de les persones dinamitzadores i de les xarxes de telecentres com a actors que ofereixen eines de millora d'ocupabilitat i autonomia en l'ús de les noves tecnologies a tothom, per tal que puguin ser ciutadans digitals al segle XXI, part de la ciutadania plena.

En el marc de Get Online Week conviden els dinamitzadors/ores de telecentres a realitzar activitats i tallers d'ocupabilitat. Per fer-ho proposen la metodologia desenvolupada en el projecte d'aprenentatge continu KC4all, (Key Competences For All- Competències per a tots). Es tracta d'un projecte europeu que ofereix una sèrie d'eines per a la millora de l'ocupabilitat en els telecentres i que té com a objectiu ajudar les persones que busquen feina a través d'un enfocament alternatiu d'aprenentatge: basat en les TIC, centrat en l'usuari i orientat a resoldre les dificultats de manera personalitzada.

Us animeu a realitzar alguna activitat al vostre Punt TIC? Si és així, aprofiteu la plana PuntTIC.cat per fer-ne difusió i no oblideu registrar-vos com a participants del Get Online Week!