Dues dinamitzadores realitzant el test Ikanos al congrés de Fuerteventura
Dues dinamitzadores realitzant el test Ikanos al congrés de Fuerteventura.

L'Asociación Comunidad de Redes de Telecentros va acordar amb la direcció del projecte Ikanos el desenvolupament, durant el mes de juny, d'un test d'autodiagnosi de competències digitals per a dinamitzadors de les xarxes de telecentres associades.

Aquesta activitat pretén obtenir una visió general del perfil competencial del personal dinamitzador dels telecentres. Aquesta voluntat està alineada amb dos objectius estratègics de l'associació per a l'any 2015: Oferir a les xarxes de telecentres accions formatives destinades a la capacitació en competències TIC dels dinamitzadors/ores de les xarxes de telecentres; i posicionar a l'associació en accions i projectes relacionats amb l'acreditació de competències digitals.

L'associació ha apostat per la col·laboració amb Ikanos per ser un projecte creat per a la difusió i l'impuls a l'adopció del marc europeu de competències digitals, concebut a partir de la implementació del projecte europeu DIGCOMP, liderat i gestionat per l'IPTS (Institute for Prospective Technological Studies) i validat per la Comissió Europea el 2013. Aquest marc es troba alineat amb les directrius estratègiques definides en l'Agenda Digital Europea.

Amb el test d'autodiagnòstic, que estarà disponible fins al 15 de juny, les persones dinamitzadores podran obtenir una aproximació al seu perfil digital, d'una manera personalitzada i en base al mesurament de les respostes d'un qüestionari àgil, senzill d'emplenar i basat en el marc europeu de competències digitals consensuat per experts internacionals. Els resultats són personalitzats, mostrant un quadre de comandament dels seus resultats en pantalla i un informe descarregable del seu perfil digital.

A aquesta iniciativa ja s'han sumat les xarxes de Telecentres d'Astúries, Castella Lleó, Catalunya, Diputació de Burgos, Extremadura, Fuerteventura, Galícia, Regió de Múrcia i els telecentres gestionats per la Fundació Dédalo i la Fundació Esplai.