Setmana Europea de les Regions i les Ciutats
Setmana Europea de les Regions i les Ciutats.

En Gaspar participarà al taller "Regional Innovation addressing ICT and demographic change" dedicat a la innovació en el camp de les TIC per combatre l'envelliment de la població a la societat actual. La Fundació Televall hi anirà en concepte de partner català del projecte T-Seniority.

T-Seniority és un projecte europeu que busca millorar la qualitat de vida de les persones grans i d'aquelles en procés d'envelliment mitjançant una innovadora solució TIC basada en la inclusió digital a través del televisor que empra el comandament de la Wii com a eina de comunicació. Així, el públic diana del projecte són aquelles persones grans que són reticents a fer servir els ordinadors i els telèfons mòbils però que, en canvi, estan familiaritzades en l'ús del comandament a distància del televisor (pràcticament idèntic a un comandament de Wii). El rol de la Fundació Televall dins el marc del projecte consisteix en implementar a Catalunya la prova pilot del T-Seniority d'acord amb Eurona Telecom, una empresa de telecomunicacions catalana, sòcia del Consorci Europeu T-Seniority. El Consorci i el projecte estan impulsats i liderats per l'empresa de recerca i desenvolupament informàtic IDI EIKON (València).

Els socis del projecte pertanyen a 7 països membres de la Unió Europea (Espanya, França, Itàlia, Regne Unit, Grècia, Xipre i Finlàndia) i representen a empreses privades, administracions públiques i entitats dedicades a la gent gran. Cadascun d'ells implementa la prova pilot als seus països i mercats provant els productes i serveis de TSeniority per avaluar la seva futura sortida al mercat real.

Més informació: