Resum Noticia:

El patronat de la FOBSIC, integrat per la Generalitat de Catalunya, la Universitat Oberta de Catalunya i el consorci Localret ha nomenat avui el seu nou director.

Descripció:
El patronat de la Fundació Observatori per la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC) ha nomenat avui Francesc Miralles com a nou director. Fins ara, Miralles era director dels estudis d'Enginyeria de Telecomunicació a la Universitat Pompeu Fabra. El nou director de la FOBSIC ha dit que “la fundació ha d'assumir el repte de ser la institució de referència en l'àmbit de la Societat de la Informació i el Coneixement a Catalunya”.
La FOBSIC realitza estudis estadístics que permeten fer un seguiment de la Societat de la Informació a Catalunya i treballa per la divulgació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). El president de la fundació i secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, destaca que “tenir agents com la FOBSIC a Catalunya no és només important sinó imprescindible per poder valorar i guiar les polítiques públiques entorn de la Societat de la Informació”.
Francesc Miralles (Sabadell, 1955)
Doctor Enginyer de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya i Màster in Business Administration (MBA) per ESADE. Fins ara ha estat desenvolupant la seva activitat com a professor en la Universitat Pompeu Fabra, en la qual exercia les funcions de director dels estudis d'Enginyeria de Telecomunicació, activitat que compaginava amb la tasca de consultor estratègic en l'àmbit de la Societat de la Informació. Ha estat professor de Sistemes d’Informació d’ESADE i col·laborador de l'e-business Center PwC&IESE en temes d'investigació relatius a l'impacte de les Tecnologies de la Informació. És autor de diferents treballs d'investigació i divulgació sobre l'impacte que les Tecnologies de la Informació, la gestió del coneixement i els sistemes d'informació tenen en les organitzacions. Els resultats d'aquests treballs s'han divulgat en conferències, seminaris i articles de premsa. A més de la seva tasca de consultoria i docència, Francesc Miralles ha ocupat funcions directives en empreses com InOuT TV, Retevisión (Grup AUNA), COSTAISA, Data General i Tectel (del grup Price Waterhouse).
Teniu el vídeo disponible de les declaracions del secretari de Telecomunicacions, Jordi Bosch, i del nou director de la FOBSIC, Francesc Miralles, a la pàgina web: