Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Formació gratuïta en desenvolupament web per a persones en situació de vulnerabilitat

Publicat el 25/01/2018
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Imatge amb quatre persones i la frase "Sí, programar és per a tu"
Factoría F5 promou el seu curs amb la campanya #trenquemelscodis, fent èmfasi en què la programació és per a tothom, per Factoría F5. Llicència: Tots els drets reservats

Factoría F5 ofereix a persones en situació de vulnerabilitat la possibilitat de formar-se en programació, amb un curs de set mesos de durada i que aplica el model innovador Simplon. Per participar-hi no cal tenir estudis, el que es tindrà en compte per triar els candidats/es és la motivació, la lògica, l’autonomia i la capacitat de treballar en equip. S'hi poden presentar candidatures fins al 26 de febrer.

Factoria F5 s'autodefineix com "la primera escola digital inclusiva i solidària al servei de la transformació social". Va néixer fa un any, de la mà d'un grup de persones que van veure en el model francès Simplon.co una solució a l'atur juvenil. Des de llavors, han organitzat diversos tallers d'introducció a la programació i ara posen en marxa un projecte de més envergadura: una formació gratuïta en desenvolupament web de 140 hores.

Aquest curs, que es desenvoluparà al llarg de set mesos, pretén oferir una oportunitat formativa amb sortides laborals a persones que no es considerarien les "típiques" programadores web, com poden ser joves en risc d'exclusió social, dones i persones de més de 40 anys. A més, els requisits per participar-hi no són curriculars, sinó que tenen en compte l'actitud i empenta de la persona. Així, el que es valorarà dels candidats/es és la motivació, la lògica, l’autonomia i la capacitat de treballar en equip. Per això, la seva campanya de difusió porta el lema #trenquemelscodis.

Fins al 26 de febrer estarà obert el període per presentar candidatures per participar en el curs. La formació s'iniciarà un cop fet el procés de selecció.

El curs aplicarà el model innovador Simplon.co, que a França ha permès formar en tres anys a més de 1.000 persones, amb el 82% de sortida positiva (al cap de sis mesos, els/les alumnes tenen un contracte laboral, segueixen formant-se o emprenent).