Logotip VET 4 e-inclusion
Logotip VET 4 e-inclusion.

La Fundació Esplai, conjuntament amb sis organitzacions europees més de l’àmbit social, ha posat en marxa el programa European VET Solutions for eInclusió Facilitators. El programa ofereix formació a les persones dinamitzadores de telecentres, autèntiques promotores actives de l'e-inclusió i peces claus en la lluita contra la bretxa o bretxes digitals existents a la nostra societat.

El programa desenvolupa un itinerari curricular, uns mòduls formatius que formaran part del futur curs de dinamitzadors/ores, un control de qualitat i un sistema d’avaluació. Bona part de la tasca realitzada es basa en l’experiència en formació de persones dinamitzadores de l’Acadèmia de Telecentres d'Espanya, impulsada per la Fundació Esplai, que ha aportat també metodologia i continguts.

El cicle pilot que ara comença consta de 12 mòduls, quatre d’ells en castellà, tres en italià, tres en búlgar y dos en francès. Cadascun dels mòduls formatius té una durada de 20 hores repartides en quatre setmanes. Tot plegat pretén avançar cap a una certificació comuna europea a partir del 2012 (un cop s'hagin resolt els processos qualificació del perfil professional de la persona dinamitzadora a nivell de cada país).

Els mòduls formatius, que són gratuïts, comencen el 21 de febrer. La inscripció es pot realitzar a la web del projecte fins el 10 de febrer. En llengua castellana s’ofereixen els següents tallers:

  • Planificar el taller d’alfabetització digital
  • Gestions telemàtics al telecentre
  • Cap a la sostenibilitat del telecentre
  • Construcció de xarxes associatives i de cultura de la xarxa

Els mòduls formatius compten amb el supoert i el finançament de la Comissió Europea i es desenvolupen en el context d’un programa Leonardo da Vinci.