.

Ebiblio és el servei de préstec de llibres electrònics impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

La biblioteca de Cambrils ha preparat una sessió TIC mensual per explicar el funcionament d’aquest servei que es farà el segon dimecres de mes, des d’octubre de 2015 a juny de 2016 a les 18 hores; a excepció del gener de 2016 que tindrà lloc el divendres 15. S’explicarà com accedir per primer cop a la plataforma, amb quins dispositius es pot fer ús del servei així com els aspectes principals pel que fa al préstec, devolució, renovació i reserves.

Tenen accés a aquest servei els que disposin de carnet d’alguna biblioteca pública de Catalunya i hagin comunicat el seu correu electrònic a la biblioteca. Per a fer ús del servei s’utilitzaran les mateixes dades que per entrar a El meu compte del catàleg Argus.

El préstec té una durada de 21 dies i es poden trobar llibres en català i castellà de coneixements (art, ciència, informàtica, autoajuda...), llibres de ficció (novel·la negra, de terror, romàntica, històrica...) així com també llibres infantils, novel·la gràfica (còmic) i audiollibres.

La lectura es pot fer en línia (streaming) amb el navegador dels dispositius mòbils (tauleta o telèfon mòbil) i també amb l’aplicació eBiblio Catalunya per a Android que es pot descarregar del Play Store i per a Apple a través de l’App Store.

Una altra manera és descarregant el llibre per a llegir a l’ordinador o als lectors de llibres electrònics (ereader) que hauran de ser compatibles amb el DRM d’Adobe. Caldrà instal·lar l’Adobe Digital Editions i obtenir un compte Adobe ID per llegir els llibres. Podeu consultar més informació en el següent enllaç.