Microsoft i la Fundación Esplai arriben a un acord per oferir capacitació digital a prop de 10.000 joves aturats i persones en situació de vulnerabilitat de l'estat espanyol. El projecte Conecta_IA oferirà accions formatives en intel·ligència artificial, ciberseguretat i ciència de dades.

Capacitació Fundación Esplai i Microsoft
Capacitació Fundación Esplai i Microsoft. Tipus de lletra: Fundación Esplai. Llicència: Tots els drets reservats.

L'objectiu d'aquesta col·laboració és ajudar a prop de 10.000 persones a l'estat espanyol a través d'oportunitats de formació, certificació i especialització en competències digitals orientades a l'ocupació. És un projecte amb un alt impacte social i que contribueix directament a cinc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

La iniciativa té un enfocament especial en la capacitació en tecnologies pròpies en àrees amb gran demanda de talent i que presenten un altíssim nombre d'oportunitats laborals. Aquestes fan referència a eines de núvol i dades, intel·ligència artificial i ciberseguretat.

Certificacions oficials que ajuden a millorar l'ocupabilitat

Segons un estudi de Pearson VUE, les persones que compten amb certificacions oficials guanyen una mitjana d'un 15% més que els no certificats. És per això que aquestes formacions que imparteix la Fundación Esplai a través del projecte Conecta_IA es dissenyen d'acord amb els itineraris oficials definits en la plataforma de formació Microsoft Learn i inclouen la preparació per als exàmens oficials de certificació de Microsoft (Azure Fundamentals; Azure Data; Azure AI; Security, Compliance, and Identity; Security Operations Analyst; i Microsoft Office Specialist, entre altres)

La Fundació Esplai és l'encarregada d'impartir els cursos i formacions, gestionar les certificacions i proporcionar orientació laboral, en col·laboració amb les prop de quaranta entitats socials en nou comunitats autònomes que integren la plataforma Red Connecta. Microsoft col·labora des de fa més de vint anys amb Fundació Esplai i les entitats de la plataforma Xarxa Connecta, que treballen amb l'objectiu de reduir la bretxa digital mitjançant el treball en xarxa, la participació i la incidència política per a aconseguir igualtat en l'àmbit digital. Troba aquí tota la informació sobre els cursos disponibles.