Logotip ACTIC
Logotip ACTIC.

En poc més d'un any de funcionament, més de 20 mil persones han realitzat la prova ACTIC i n'hi ha més de 200 centres col·laboradors on poder examinar-se. A més, ha obtingut reconeixement oficial, ja que ha estat destacada com una de les 25 iniciatives innovadores de la Generalitat de Catalunya al Llibre Blanc de bones pràctiques de recerca i innovació a l'Administració catalana.

L'experiència d'un any serveix també per detectar els punts febles i, amb intenció de millorar-los, s'ha publicat l’Ordre GAP/596/2010, de 20 de desembre, per la qual s’aproven les normes complementàries en relació a l'ACTIC. Aquest reglament substitueix l’Ordre GAP/378/2009, de 30 de juliol.

De les modificacions introduïdes, destaquen:

  • La no-obligatiorietat de presentar documents acreditatius de supòsits d’exempció o bonificació de la taxa i la supressió de la sol·licitud en suport paper.
  • L’establiment del termini de 3 mesos, en comptes dels 6 vigents fins ara, per fer la prova, un cop pagada la taxa o aprovada l’exempció. Aquesta modificació permet flexibilitzar la programació dels centres col·laboradors. Per tal de respectar els drets adquirits per les persones que ja han presentat la sol·licitud, la reducció del termini per fer la prova es farà d’una manera gradual.
  • Una formulació més flexible pel que fa als requisits dels centres col·laboradors, la qual permet validar una configuració tecnològica diferent de la considerada estàndard, si després d’un estudi personalitzat es conclou que proporciona prestacions equivalents a aquesta.
  • Una millor sistematització a l’hora de formular els preceptes i la introducció d’elements que fan més explícits certs aspectes de la norma.

 

Formació per preparar la prova ACTIC

Cada cop més Punt TIC ofereixen cursos especialment dissenyats per preparar els i les alumnes per realitzar l'examen. Aquí teniu alguns punts que ens han fet arribar informació sobre la seva oferta formativa per al nou trimestre relacionada amb l'ACTIC: