Pensats per a treballar les competències digitals, conèixer noves eines i descobrir nous recursos, els dos cursos en línia tutoritzats estaven dirigits a les persones dinamitzadores. Llegeix més!

Imatge d'estiu
Imatge d'estiu. 2016. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El passat divendres 21 de juliol, va finalitzar la nova edició del Campus d’Estiu de la Xarxa Punt TIC. La iniciativa, que va començar el passat dilluns 10 de juliol, va posar el focus en l’eina Campus Lab, la plataforma Moodle de la Xarxa Punt TIC, i en l’alfabetització mediàtica i en l’avaluació crítica de la desinformació. En total, hi van participar prop d’una vintena de persones. Pensats per a treballar les competències digitals, conèixer noves eines i descobrir nous recursos, els dos cursos en línia tutoritzats estaven dirigits a les persones dinamitzadores de la Xarxa Punt TIC i comptaven amb l’acompanyament personalitzat, el seguiment constant i el suport individualitzat de les diferents persones responsables de l’Oficina Tècnica i de Dinamització de la Xarxa Punt TIC.

El primer curs, ‘Aprèn a identificar la desinformació’, ha comptat amb un total de nou persones participants. Durant aquestes dues setmanes, l’alumnat ha adquirit coneixements per a identificar i classificar possibles notícies enganyoses i ha descobert eines de verificació com Google Imatges, Tin Eye o InVid i eines de comprovació de fets de mitjans com Maldito Bulo, Newtral o Verificat. El segon curs, ‘Moodle des de 0 pel Punt TIC’, ha comptat amb un total de nou persones participants. Durant aquestes dues setmanes, l’alumnat ha aprofundit en la configuració i en el funcionament de l’eina Campus Lab, la plataforma d’autoaprenentatge de la Xarxa Punt TIC, i ha conegut com crear les seves pròpies propostes formatives i com dinamitzar les sessions.