Intercanvi de cuina per informàtica Vilablareix 2010
Punt TIC local jove de Vilablareix.

Des del passat 8 de març dia de la nevada (quan estava previst començar) un grup de joves del local jove de Vilablareix i membres de l' Ateneu de la Dona del municipi s'han estat intercanviant classes de cuina i informàtica. La Cuina del Centre cultural de Can Ballí i el Punt TIC del local jove han estat els espais on els 14 protagonistes de la història han compartit i après una mica de tot, aprenent i ensenyant d'una generació a l'altre.

Durant 8 dilluns les nostres cuineres han ensenyat els trucs de la cuina més tradicional. Als fogons s'hi han cuit primers plats com ara llenties, verdures gratinades al forn, arrossos, xatonada... segons plats, com ara rostits, peus de porc, brandada de bacallà...postres, com ara coques, ametlles garapinyades... a destacar el monogràfic de salses que segur que complementaran molts àpats a partir d'ara.

Al seu torn, i durant vuit dimecres, els ordinadors del punt TIC han servit perquè els aprenents de cuiners fessin ara de professors ensenyant a les alumnes com funciona Internet, el correu electrònic, fer carpetes i guardar les seves fotos i escrits, fer alguna gestió per Internet, i sobretot ha servit per perdre la por i veure que com en la cuina, el secret més gran segurament es diu “posar-s'hi”.

L'intercanvi s'ha fet de manera que cadascú ha participat com alumne a 8 classes, en canvi de professor a dos, d'aquesta manera ha estat més profitos per a tothom.
L'experiència ha estat molt ben valorada per totes les parts ja que a més d'aprendre hi ha hagut bon ambient.