Part del cartell del VI Festival de Curtmetratges Actua
Part del cartell del VI Festival de Curtmetratges Actua.

A Intermón-Oxfam consideren necessari seguir parlant i reflexionant sobre la crisi "perquè estem convençuts que cal reclamar solucions i mobilitzar-nos perquè no la paguin els de sempre: els més vulnerables, les 1.000 milions de persones que estan sumides en la pobresa tant aquí com a la resta del món". D'aquesta manera, conviden a tothom a mostrar la seva perspectiva sobre la crisi a través del cinema.

Per participar al concurs cal tenir més de 18 anys i presentar un curtmetratge documental o de ficció, que no podrà tenir una durada superior als 20 minuts. Cada participant podrà presentar-hi més d'un treball. Les obres s'hauran de lliurar abans del 18 d'abril. Per a més informació podeu consultar les bases.

Un comitè format per 6 persones (tres responsables d'Intermón Oxfam i tres professionals del món audiovisual) seleccionarà els curtmetratges finalistes que entren a concurs. Aquestes obres finalistes a més d'optar al premi, es projectaran al Festival Actua que es desenvoluparà a 10 ciutats de l'Estat espanyol entre el 31 de maig i el 10 de juny: La Corunya, Barcelona, Bilbao, Guadalajara, Les Palmes de Gran Canària, Madrid, Sevilla, Toledo, València i Saragossa.

Els curtmetratges guanyadors no es donaran a conèixer fins al 10 de juny, data de lliurament dels premis a Madrid. N'hi haurà dues categories (curtmetratge documental i de ficció) i un premi del públic. Els guanyadors/ores de tots tres premis obtindran una càmera semi-professional.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins la campanya Objectiu Robin Hood: Que no paguin els de sempre d'Intermón Oxfam.