El bloc Famílies TIC disposa de dotze recursos per a fomentar l'ús crític de les tecnologies de la informació i de la comunicació entre els diferents membres de la família. Consulta’ls!

Imatge de família
Imatge de família. 2021. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El passat mes de juliol, es va posar en marxa el bloc Famílies TIC amb la voluntat de donar un cop de mà a les famílies per a fomentar l’ús crític de les tecnologies de la informació i de la comunicació a la infància, a l’adolescència i a la joventut. En aquesta línia, recentment, s’ha incorporat un nou recurs al bloc: la guia ‘Despantalla’m, guia per a criar sense pantalles de 0 a 3 anys' de la cooperativa Som Connexió.

El nou recurs, que es troba dins de l’àmbit d’incidència ‘acompanyament a les famílies’, és una guia elaborada per la cooperativa de telecomunicacions Som Connexió per a conscienciar les famílies i les persones cuidadores dels impactes negatius de les tecnologies durant la primera infància, dels 0 als 3 anys. El nou recurs se centra en els tres primers anys de vida d’una criatura, una etapa determinant en el desenvolupament de les seves capacitats físiques, psicosocials i cognitives. Durant aquests anys, es creen els fonaments, la base sobre la qual es desenvoluparan i se sustentaran les futures capacitats de l’infant. D’una manera senzilla, clara i entenedora, s’ofereixen estratègies per a posar en pràctica durant l'etapa de la criança al voltant de les necessitats de les criatures, de les respostes de les necessitats de les criatures, de l’actitud responsiva dels pares, de les mares i de les persones cuidadores, de l’ús de les pantalles com a cangur o com a calmant i de la importància de donar exemple i de prendre consciència sobre els riscos de l’exposició a les pantalles, entre moltes altres. 

Actualment, el bloc Famílies TIC disposa de dotze recursos distribuïts en quatre àmbits: prevenció i sensibilització, acompanyament a les famílies, addiccions a les pantalles i ciberseguretat. Durant els propers mesos i de manera regular, es preveu enriquir el bloc Famílies TIC amb nous recursos.

#FamíliesTIC

#FamíliesDigitalmentResponsables