Icona seguretat
Icona seguretat.

Segons l'Estudi sobre la seguretat de la informació a les llars i ciutadans 2010, la meitat d'usuaris catalans de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) utilitza Internet de forma poc segura i suspenen en les mesures de seguretat relatives al correu electrònic, l'accés a la informació i l'ús de xarxes socials.

També revela que els usuaris/àries aproven en la seguretat de l'equip informàtic i en l'ús de contrasenyes, i assenyala que, encara que els homes tenen més coneixements tècnics, les dones els superen en seguretat en l'ús de xarxes socials i del correu electrònic.

Conclou que la seguretat en l'ús de les TIC creix a mesura que augmenta el nivell d'estudis, l'ús d'Internet, xarxes socials i missatgeria instantània, i en la franja entre els 16 i els 34 anys.

Els resultats s’han obtingut a partir de la realització de 1.015 enquestes a ciutadans i ciutadanes de Catalunya usuaris habituals d’Internet.

A la plana web de l'Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC) podeu consultar i descarregar-vos l'estudi sencer.