Cada bo digital tindrà un import màxim de 240 euros a repartir en dotze mensualitats, és a dir, s’aplicarà una minoració mensual de fins a 20 euros a l’import final.

Imatge d'ordinador
Imatge d'ordinador. 2020. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

Amb la voluntat de promoure la connectivitat digital, el Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública ha publicat recentment la llista d’operadors que col·laboren amb el Programa Único Bo Social, finançat amb fons europeus Next Generation. A Catalunya, es tractarà de Som Connexió, Gurbtec Iguana Telecon, Corporació Alimentària Guissona i Punt d’Accés Cooperativa. En concret, el bo social es dirigeix a famílies amb una situació econòmica vulnerable i ofereix un descompte en la tarifa de connexió a Internet de banda ampla ultraràpida. El Programa Único Bo Social està dotat amb trenta milions d’euros i calcula atorgar un màxim de 125.000 concessions de bons de connectivitat per a col·lectius vulnerables. Cada bo digital tindrà un import màxim de 240 euros a repartir en dotze mensualitats, és a dir, s’aplicarà una minoració mensual de fins a 20 euros a l’import final de la factura, sense comptar l’IVA, emesa per l’operador col·laborador corresponent.

Les persones interessades poden sol·licitar el bo a través d’aquest enllaç en línia fins al pròxim dimarts 31 de desembre o fins a exhaurir la partida pressupostària destinada al Programa Único Bo Social.