El pròxim dijous 16 de novembre, se celebrarà l’acte de lliurament dels guardons de la novena edició del certamen coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Emprenedora. No hi faltis!

Imatge de dona
Imatge de dona. 2020. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

La novena edició dels Premis DonaTIC continua en marxa. El passat dilluns 3 de juliol, va finalitzar el termini de presentació de candidatures, que podien ser proposades per la mateixa candidata o per qualsevol altra persona o institució, a una de les vuit categories (Emprenedora, Empresària, Professional, Acadèmica/Investigadora, Divulgadora, Revelació, Estudiant TIC i iniciatives referents) i de les dues subcategories (dins d’Estudiant TIC, hi ha Universitària i FP i dins d’iniciatives referents, hi ha Empresarial i Entitat, Centre Formatiu o Institució).

En total, la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya va rebre vuitanta-sis candidatures, la xifra més alta des que va esclatar l’emergència sanitària derivada de la Covid-19. En concret, aquestes es distribueixen de la següent manera: 13 candidatures a Emprenedora, 6 candidatures a Empresària, 9 candidatures a Professional, 9 candidatures a Acadèmica/Investigadora, 12 candidatures a Divulgadora, 4 candidatures a Revelació, 14 candidatures a Estudiant TIC (4 a Universitària i 10 a FP) i 19 candidatures a iniciatives referents (10 a Empresarial i 9 a Entitat). L’objectiu dels Premis DonaTIC és reconèixer i donar visibilitat al paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les tecnologies digitals i les disciplines CTEHM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Humanitats i Matemàtiques), així com oferir referents femenins contemporanis en aquests àmbits a infants, adolescents i joves. Actualment, les candidatures estan sent avaluades per un jurat integrat per persones professionals del sector tecnològic. En concret, l’avaluació consta de dues parts: una primera part a càrrec del comitè tècnic que selecciona un màxim de sis semifinalistes per a cadascuna de les categories i una segona part a càrrec del comitè d’honor que és l’encarregat de triar les candidatures finalistes i la candidatura guanyadora de cada categoria i subcategoria.

El pròxim dijous 16 de novembre, se celebrarà l’acte de lliurament dels guardons de la novena edició dels Premis DonaTIC. Enguany, la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya ha volgut fer coincidir el reeixit esdeveniment amb el Dia Internacional de la Dona Emprenedora. La voluntat ha estat incidir en la necessitat de promoure l’apoderament, l’emprenedoria i el lideratge del talent femení i d’aconseguir que les dones participin plenament i en igualtat de condicions en el món laboral. Així doncs, després de 9 edicions i 707 candidatures, els Premis DonaTIC es consoliden com un referent en el reconeixement del paper femení, així com en la divulgació de la presència de les dones en les tecnologies de la informació i de la comunicació.