Els dies 8 i 9 de novembre, a l’Espai Bital, es desenvoluparan diverses solucions tecnològiques basades en intel·ligència artificial per a resoldre alguns dels grans reptes de l’Administració Pública.

Imatge d'intel·ligència artificial
Imatge d'intel·ligència artificial. 2017. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

En el marc de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya, la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya ha presentat l’Aina Hack, una hackató de vint-i-quatre hores de durada, ininterrompudes i presencials, on els equips participants intentaran resoldre alguns dels grans reptes de l’Administració Pública catalana mitjançant el desenvolupament de solucions tecnològiques basades en intel·ligència artificial. En concret, s’han plantejat els següents quatre grans reptes: simplificació i accessibilitat de la informació administrativa, assistència virtual i automatització de serveis digitals, inclusió de dialectes del català en serveis digitals, i personalització de continguts per a la ciutadania. La celebració de la hackató de vint-i-quatre hores Aina Hack comptarà amb la col·laboració del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS), Eurecat, Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya, CIDAI, Fundació i2CAT, Microsoft i NTT DATA i s’impulsarà els dies 8 i 9 de novembre a l’Espai Bital, que es troba al Carrer de José Agustín Goytisolo, número 22-28, de la localitat de L’Hospitalet de Llobregat.

Amb l’objectiu de contribuir a la millora dels serveis públics i fomentar l’ús del català en l’àmbit digital, els equips participants hauran de desenvolupar solucions tecnològiques basades en intel·ligència artificial. Com a requisits, els equips participants hauran d’utilitzar recursos generats pel Programa Aina, impulsat per la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS). Els recursos generats es troben disponibles a l’Aina Kit, que inclou models de llenguatge i conjunts de dades a disposició dels desenvolupadors de productes i de serveis d’intel·ligència artificial i de tecnologies del llenguatge. Entre els equips participants, s’atorgaran dos premis: un primer premi de 4.000 euros i un segon de 2.000 euros.

Les persones interessades es poden inscriure a través d'aquest enllaç en línia fins al 31 d’octubre.