Impulsada per l’editorial Vicens Vives, la nova plataforma educativa indexa els continguts didàctics i permet construir nous elements d'aprenentatge i itineraris personalitzats. T’ho expliquem!

Imatge d'infants
Imatge d'infants. 2020. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

L’editorial Vicens Vives ha presentat recentment la primera eina educativa basada en intel·ligència artificial. El recurs, que s’oferirà per primer cop de cara a la realització del curs 2023-2024, permetrà indexar els continguts didàctics, oferint més possibilitats a l’alumnat i als equips docents, i crear itineraris d’aprenentatge personalitzats. En concret, la nova plataforma educativa permetrà buscar informacions rellevants sobre continguts concrets a la base de dades de l’editorial Vicens Vives, oferint textos, exercicis, imatges, grafismes i elements audiovisuals. Els materials seran adaptables i intentaran reduir els temps de cerca de les persones educadores. Amb la posada en marxa de la nova plataforma educativa basada en intel·ligència artificial, l’editorial Vicens Vives es convertirà en la primera editorial a apostar per una solució amb intel·ligència artificial.

Durant el mes de setembre, l’editorial també posarà a disposició de l’alumnat cursos d’aprenentatge digital de temàtiques diverses en català, en castellà i en anglès per a millorar les competències digitals.